Македонският парламент ратифицира споразумението с Гърция за името на Македония. 

...
Македонският парламент ратифицира споразумението с Гърция за името на Македония. 
Коментари Харесай

Македонският парламент одобри договора с Гърция за името

Македонският парламент ратифицира съглашението с Гърция за името на Македония. 
 Екатерина Захариева: С контракта за името участието на Македония в Европейски Съюз става действителна вероятност  Хиляди излязоха на митинг против новото име на Македония (обновена към 18.00 ч.)  Атина и Скопие подписаха историческия контракт за името на Македония
Предложението беше признато с 69 гласа " за " и без нито един " срещу " и " въздържал се ", заяви организация " Макфакс ", представена от " Фокус ". 

На съвещанието не участваха депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

Сега договорът ще бъде изпратен на президента Георги Иванов, който има седемдневен период, с цел да го подпише. Ако президентът наложи несъгласие, съглашението ще се върне за ново гласоподаване в Народното събрание. 

Ако то бъде признато от депутатите с безусловно болшинство, президентът е задължен да го подпише. 

Заседанието на Народното събрание този път не беше придружено от митинги. Ден по-рано разгорещените диспути в Народното събрание за спораузмението с Гърция минаха на фона на демонстрации. 

Споразумението за разногласието за името бе подписано в неделя от външните министри на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас в наличието на министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР